[AUDIO-FOTO] Băcănia Lugojeană – Raiul producătorilor tradiţionali din Banat; prima prăvălie cu produse direct de la producători

Viața e frumoasă când ai grijă de tine și de cei din jurul tău, când sădești semințe de speranță, credință și iubire, când îți faci treaba bine indiferent care este ea şi când alegi să trăiești conștient de efectul acțiunilor tale.

“Băcănia Lugojeană” s-a născut din această stare și a pornit în direcția unui stil de viață sănătos din toate punctele de vedere, adică hrană pentru trup, minte și suflet.

În cadrul emisiunii “Oameni şi Locuri” aflăm povestea lui Claudiu Fedeleş şi a proiectul său “Băcănia Lugojeană” pe care îl realizează alături de partenerul său de afaceri, jurnalistul Daniel Groza, este vorba despre un altfel de început cu spectru larg în sectorul industriei alimentare, gastronomiei şi al produselor tradiţionale, realizate strict după reţetele de altădată ale bunicilor noştri:

Claudiu Fedeleş

“Băcănia Lugojeană” este o locație foarte potrivită pentru un altfel de început. Se află în centrul municipiului Lugoj în zona Podului de Fier pe strada Nicolae Bălcescu în cadrul Centrului comercial “Luca”. Este o prăvălie tradițională românească, care păstrează în galantare câteva sute de produse realizate după reţete de altădată.

În primul magazin cu produse tradiţionale direct de la producători se găsesc: carne şi mezeluri de Recaş, pâine şi produse de panificaţie de Chizătău, lapte şi lactate de Bucovăţ, iaurturi şi brânzeturi de Sârbova, miere de Boteni, zacuscă de fasole şi salate de ciuperci de Bocşa după reţete tradiţionale din Wolfsberg, dar şi conserve de legume de Scăiuş.

Inedit este că în această băcănie, pe lângă produsele de larg consum, de ieri şi de azi, găsești sfaturi culinare şi de nutriție, cultură, istorie, ești încurajat să experimentezi, să deguști, găsești varietăți extrem de rare din bucătăria bunicii, dar și produse ce nu pot fi descrise.

Povestea Băcăniei Lugojene o puteţi afla sâmbătă, 25 septembrie în emisiunea “Oameni şi Locuri” de la 15:20, doar aici pe 105,6 FM!

Sursa foto: facebook Băcănia Lugojeană

Cele mai citite

Related Articles