[VIDEO] Papa Francisc vine în România la începutul anului viitor!

Sanctitatea Sa Papa Francisc i-a confirmat premierului Viorica Dăncilă că la începutul anului viitor va veni într-o vizită în România, după ce prim-ministrul și-a exprimat speranța că „Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România”.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită în audienţă de către Sanctitatea Sa Papa Francisc,
șeful Executivului mulțumindu-i Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România, informează biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, în cursul audierii, a fost discutată și dorința de a spori prezența românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice și religioase de înaltă ținută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern.

Dăncilă a mulțumit pentru punerea la dispoziție a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziției „Comorile României la Vatican”.

Premierul a subliniat importanța aprofundării relațiilor dintre România și Vatican, inclusiv în contextul special al mandatului României la Președinția Consiliului UE, fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj întregii Europe, având în vedere vocaţia ecumenică a țării noastre.

Discuțiile au evidențiat apropierea de poziții dintre România și Vatican legate de consolidarea proiectului european și centralitatea raportării la rădăcinile creștine ale acestuia. Audiența a relevat, de asemenea, congruența de puncte de vedere dintre România și Sfântul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internaționale, în special în domeniul protejării drepturilor omului și asigurării libertății religioase”, mai precizează sursa citată.

Sursa: money.ro