VIDEO: Imagini teribile la Iași acolo unde doi câini de luptă au mutilat trei trecători

Un incident extrem de grav a avut astăzi la Iași acolo unde o tânără și alți doi bărbați au fost atacați de doi câini de luptă. Inițial câinii scăpați din curte au atacat o tânără de 22 de ani și apoi doi bărbați care au sărit în apărarea ei.

„Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat să intervină pentru două victime care prezentau plăgi muşcate de câine. A fost dirijat de urgenţă un echipaj cu asistent medical iar la locul solicitării a găsită o tânără de 22 ani cu plăgi muşcate la genunchiul stâng şi la mâna stângă şi un bărbat de 66 de ani cu plagă muşcată de membru superior drept. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, victimele au fost transportate la Spitalul Sf. Spiridon. A treia victimă, un pacient muşcat în zona genitală, a fost preluat de un echipaj SMURD”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al Ambulanţei Iaşi.

Incidentul grav a avut loc în centrul municipiului Iaşi, duminică, 14 ianuarie, la orele amiezii. Un echipaj de prim-ajutor al SMURD şi unul de la Ambulanţă au răspuns unui apel la 112 şi s-au deplasat pe strada Tănăsescu, acolo unde au acordat îngrijiri celor trei victime ale animalelor.

Una dintre acestea a suferit grave răni la nivelul organelor genitale, unul dintre testicule fiindu-i smuls de către un câine.

„Una dintre cele trei victime, un bărbat de 47 de ani care a fost muşcat la niveul zonei genitale, a fost găsit de echipajul sosit la locul incidentului cu avulsie (n.r. smulgerea unui organ) de testicul stâng şi a fost dirijat către Spitalul Parhon, la Urologie. Ceilalţi doi pacienţi au fost transportaţi în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalul Sfântul Spiridon”, a precizat Diana Cimpoeşu, şefa SMURD Iaşi.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat  că animalele sunt deţinute legal de o femeie de 60 ani, care acum se află la audieri. Proprietara a declarat trei câini periculoşi din rasa Amstaff, doi dintre ei fiind cei implicaţi în incidentul de astăzi. „Pe numele femeii s-a deschis un dosar penal în urma incidentului de astăzi. Precizăm că, în urmă cu o săptămână, pe numele aceleiaşi femei a mai fost deschis un dosar penal în urma unei sesizări potrivit căreia respectivele animele ar fi ieşit din curte şi ar fi atacat nişte oameni, fără a-i răni însă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

 

De același autor

Related Articles