Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România în această dimineaţă. Au intrat în ţară primele 60.000 de doze de vaccin, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.

Conform autorităților, aceste doze vor fi stocate, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată. Autorităţile române au anunţat că aşteaptă precizări legate de acest vaccin de la Agenţia Europeană a Medicamentului care în prezent examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu acest ser în SUA.

Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, ne-a transmis CNCAV.

Acesta poate fi făcut celor care au peste 18 ani, într-o singură doză administrată intramuscular. Serul este cu vector viral nereplicat la fel ca cel produs de Astra Zeneca, şi are o eficacitate de 67 la sută, protecţia începând la aproximativ două săptămâni după administrare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţaţ că serul produs de Johnson and Johnson va ajunge în ţată în a doua jumătate a lunii viitoare.

Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută, fiind încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare.