Societatea din insula Creta-Grecia este şocată de incidentul de ieri, când o minoră de 11 ani din Romania a dat naştere unui copil.
Duminică la prânz lucrători din secția de ginecologie a Spitalului General Universitar Heraklion au fost surprinşi când au văzut o fetiţă de 11 ani cu gestație avansată.
Conform informațiilor de la spital, fetiţa era însoţită de o femeie care a declarat că este mama ei. Minora de 11 ani şi 6 luni a fost internată duminică la Spitalul General Universitar Heraklion, secţia de maternitate şi ginecologie, unde a dat naştere prin cezariană  unei fetiţe de  3,200kg.
Potrivit informaţiilor, minora şi însoțitoarea sunt din Romania si de etnie rromă  şi trăiesc într-o tabără de rromi care se află situată  la marginea localității Sf Paraskies în Heraklion, Creta.
Atât minora cât şi noul născut  au fost preluaţi de către serviciul social de la Spitalul General Universitar Heraklion şi a fost anunţat procurorul de minori pentru investigharea cazului.
Dr. Constantinos Relakis, care a efectuat intervenţia chirurgicală, a declarat că este pentru prima dată când a asistat la o naştere a unei femei atât de tânără. El a precizat pentru Radio Creta că, în cei 30 de ani de carieră medicală, cea mai tânără pacientă pe care a ajutat-o să nască a avut 14 ani, iar astfel de cazuri nu sunt obişnuite în Grecia şi nasc prin cezariană datorită vârstei fragede care nu le permite o naştere normală.

(Veronica Todor)