Românii pot investi de luni, din nou, în titluri de stat TEZAUR cu maturităţi de unu şi trei ani

Românii pot investi de mâine, din nou, în titluri de stat TEZAUR, cu maturităţi de unu şi trei ani, la dobânzi neimpozitabile de 6 şi 6,85% – anunţă Ministerul Finanţelor.

Titlurile au valoarea nominală de un leu, sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Pot fi cumpărate până în 7 iunie de la unităţile Trezoreriei şi ale Poştei Române, iar online până în 6 iunie, numai de către persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual. Fondurile obţinute de stat vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, precizează Ministerul de Finanţe.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există o sumă maximă care poate fi investită de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare în perioada de subscriere. Ulterior, subscrierile sunt definitive şi nu mai pot fi eliminate.

Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în programul de emisiune. Subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu se acceptă.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles