Raed Arafat: S-ar putea să ajungem să aplicăm restricții zonale

Autoritățile ar putea impune noi restricții dacă situația epidemiologică din România se înrăutățește, a spus aseară, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

El a explicat că eventualele măsuri restrictive vor viza anumite zone, nu întreaga țară și a adăugat că nu s-a luat încă în discuție un astfel de demers. Întrebat fiind dacă autoritățile ar putea să limiteze temporar afluxul de turiști către stațiunile de la mare sau de la munte, Raed Arafat a precizat.

Raed Arafat: Nu știu dacă mai e posibil să spuneți ‘stop’ la mare acum. În primul rând ,nici legislaţia nu permite acest lucru. Nu mai avem… Deci singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune, poate nu național, și trebuie la un moment să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale. Acum să vin să mă pronunț pe această chestie cu marea sau cu muntele sau cu altele, nu am să o fac, decât un singur lucru o să spun: atenţie, pentru că dacă situaţia se agravează şi în unele zone creşterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate. 

Raed Arafat a amintit că, în prezent, se înregistrează constant un număr mai mare de cazuri în București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Galați. El a menționat că situația trebuie discutată în cadrul grupului tehnico-științific și la toate nivelurile, pentru a se stabili ce trebuie făcut pentru a fi oprită răspândirea mai departe a coronavirusului.  RRA

De același autor

Related Articles