Rabla Clasic și Rabla Plus lansate astăzi de Ministerul Mediului

Ministerul Mediului a anunțat că joi, 11 mai 2017 au fost lansate programele: Rabla Clasic și Rabla Plus, subliniază ministrul Grațiela Leocadia Gavrilescu.

Conform Ministerului Mediului în acest an prima de casare prevăzută în programul Rabla Clasic pentru autoturisme mai vechi de 8 ani este de 6.500 lei şi se acordă pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2/km. La aceasta se pot adăuga un ecobonus de 1.700 lei, dacă autovehiculul nou este hibrid, şi un ecobonus de 1.000 lei, dacă autovehiculul  nou generează maximum 98 de gr. CO2/km.

În cazul Rabla Plus, participarea la program nu este condiţionată de casarea şi radierea unei maşini uzate. Astfel, cei care vor să-şi achiziţioneze un autoturism electric pur pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei, iar cei care optează pentru unul electric hibrid de un ecotichet cu valoare de 20.000 de lei.

O menţiune importantă, cele două programe pot fi cumulate, astfel încât o persoană poate beneficia atât de ecotichetul acordat pentru achiziţia unui autovehicul electric pur/electric hibrid, cât şi de prima de casare acordată prin Rabla Clasic, doar în situaţia în care beneficiarul casează şi radiază un autoturism mai vechi de 8 ani.

Sursa: capital.ro

De același autor

Related Articles