Proteste la Termocentrala Mintia

termocentrala_romag_Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare a întrerupt luni furnizarea agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin, informeaza Agerpres. Şeful serviciului Termoficare, Ion Iordache, a declarat că măsura respectivă a fost luată pentru executarea lucrărilor anuale de revizie şi reparaţii la reţeaua de agent termic primar şi echipamentele aferente. Lucrările de remediere a unor defecţiuni apărute la liniile de termoficare şi punctele termice vor dura până pe 25 august.
Cei 300 de energeticieni de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), s-au retras luni de pe DN 7, pe care l-au blocat timp de 40 de minute în cadrul unui protest spontan, dar continuă acţiunea revendicativă în curtea termocentralei, transmite Agerpres.
Pentru a nu fi acuzaţi că blochează DN 7, protestatarii au folosit trecerea de pietoni din dreptul termocentralei, pe care au traversat încontinuu, scandând împotriva conducerii CEH. Traficul rutier a fost dirijat de poliţie pe rute ocolitoare.
Oamenii sunt nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv de muncă şi afirmă că noul document le aduce pierderi de circa 500 de lei la salariu. Liderul sindical a intrat luni dimineaţa în greva foamei, afirmând că prin gestul său doreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă energeticienii de la Mintia.

Sursa: agerpress.ro

De același autor

Related Articles