Pământul s-a cutremurat din nou în Vrancea

cutremur-bulgaria

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbata dimineata, la ora locala 3,50, în zona seismica Vrancea, judetul Buzau, conform Institutului National pentru Fizica Pamântului. Seismul a avut loc la o adâncime de 129 de kilometri. Localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (39 km), Râmnicu Sarat (48 km), Focsani (52 km), Târgu Secuiesc (52 si km), Buzau (58 km).

În luna mai, au avut loc 13 cutremure, în zonele Vrancea, Muntenia si Banaţ cu magnitudini cuprinse între 2,5 si 3,4 grade pe scara Richter. Cel mai mare seism din România în acest an s-a produs în data de 29 martie, în judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismica Vrancea, au mai fost înregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie.

Anul trecuţ pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare înregistrata în România în ultimii ani.

sursa Agerpres

De același autor

Related Articles