Olimpiadele şi concursurile şcolare pot fi reluate

Ministrul Educaţiei a anunţat, joi, că a semnat ordinul prin care, după doi ani de întrerupere, olimpiadele şi concursurile şcolare pot fi reluate.

După o perioadă de întrerupere de 2 ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat în această seară ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolare pot fi reluate. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei. Sunt două anexe, în prima anexă sunt cele care sunt şi finanţate de Ministerul Educaţiei. Elemente de noutate, alături de olimpiadele clasice de matematică, chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare. Consider că este un lucru important, Ministerul Educaţiei va susţine inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade şi concursuri”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit lui, olimpiadele şi concursurile vor fi reluate din primăvara anului viitor.

Ministrul a adăugat că, pe baza experienţei acumulate pe parcursul crizei sanitare, se are în vedere şi posibilitatea organizării acestor olimpiade şi concursuri în format online, dacă situaţia o va impune. “Acest lucru este o garanţie că Ministerul Educaţiei va susţine, indiferent de evoluţia situaţiei, derularea acestor olimpiade şi concursuri şcolare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

De același autor

Related Articles