candidati-presedinte

Niciunul dintre ceilalţi 12 competitori nu a anunţat, deocamdată, pe cine ar putea susţine la 16 noiembrie, însă fiecare a insistat pe importanţa propriului program electoral.

Candidatul PMP, Elena Udrea, a afirmat că va continua să lupte pentru ca formaţiunea pe care o conduce să devină principala forţă de centru-dreapta în 2016.

„Mă bucur că am reuşit să rămânem a treia structură în această competiţie, a treia structură politică, aşa cum am fost şi la europarlamentare”, a spus Elena Udrea.

Candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că, după o consultare la nivelul structurilor de conducere ale formațiunii care l-a susținut, va decide cum va îndemna electoratul să voteze în turul doi.

„Proiectul „România, a şaptea putere a Europei” nu este un proiect pe care să-l abandonez. România are nevoie de un astfel de proiect pentru a reuşi să se aşeze pe locul firesc pe care trebuie să-l aibă în Europa”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Candidatul independent Monica Macovei a subliniat că rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale din primul tur demonstrează că se poate concura corect, decent şi simplu.

Monica Macovei a criticat modul de organizare a alegerilor şi a susţinut că dacă toţi cei din străinătate ar fi putut să-şi exprime opţiunea, numărul voturilor în favoarea sa ar fi fost mai mare.

„Suntem mult mai mulţi decât cei care au mers astăzi la vot şi în timp o să arătăm că suntem o forţă uriaşă de schimbare”, a declarat Monica Macovei.

Candidatul UDMR la funcţia de preşedinte al României, Kelemen Hunor, a precizat că urmează ani foarte importanţi în ceea ce priveşte soarta României şi poziţionarea noastră în regiune şi în Uniunea Europeană.

Sursa: RRA