Ministrul Sănătăţii a ajuns, astăzi, la Spitalul de Arşi din Capitală, acolo unde inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au decis încă de joi seara închiderea secţiei ATI, potrivit Mediafax.

Legat de situaţia bolnavului filmat cu larve pe răni, imagini făcute publice pe site-ul tolo.ro, ministrul a declarat, într-un interviu televizat, că este irelevantă declaraţia medicului Stănculea, care a spus că nu viermii sunt cauza decesului pacientului.

Omul a murit, modul în care au apărut larvele, asta e în neregulă. Este o chestiune care ţine de management, managerul trebuie să fie un bun gospodar, nu trebuie să aibă titluri, oricine ar fi medic, în orice spital, dacă condiţiile nu sunt în măsură să servească pacientul înseamnă că avem nevoie de un alt manager. Acolo e o greşeală de management, nu se poate vorbi de o problemă de finanţare, e chestiune de management. E poate mai mult, o problemă de bun simţ. Să pui o plasă la geam o poţi face în pauza de masă”, a spus Voiculescu.

Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, Adrian Stănculea şi asistenta-şefă a aceleiaşi secţii sunt audiaţi la Poliţia Capitalei după ce au fost deschise două anchete privind activitatea unităţii medicale.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei fac investigaţii în două dosare: unul de moarte suspectă, deschis după apariţia unei înregistrări cu un bolnav pe rănile căruia se aflau larve, şi un altul de ucidere din culpă, deschis după decesul unei femei care iniţial ar fi fost supusă unei transfuzii greşite de sânge.

Inspecţia Sanitară a decis joi suspendarea activităţii Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Arşi şi au dispus amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

Sursa foto: romaniatv.net