Ministerul Sănătăţii: 500 000 de doze de vaccin antigripal vor fi livrate în această săptămână Direcțiilor de Sănătate Publică

Pentru acest sezon rece, Ministerul Sănătăţii a achiziționat un număr de 1,5 milioane de doze de vaccin gripal sezonier. Primele 1.000.000 de doze au fost livrate Direcțiilor de Sănătate Publică și a început distribuirea către medicii de familie săptămâna trecută. 500 000 de doze vor fi livrate în această săptămână, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

2022- primul an în care întrega cantitate de vaccin comandată de Ministerul Sănătății ajunge la Direcțiile de Sănătate Publică și respectiv, în cabinetele medicilor de familie, începând cu luna septembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, bolnavii cu afecțiuni cronice, copii şi bătrâni din centrele de ocrotire, personal medical și personal medical din instituțiile de ocrotire pentru copii și batrâni, precum şi gravide. 

Gripa este o infectie respiratorie care „revine” in fiecare an, toamna, si care afectează persoane de toate varstele. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pana la 10% dintre adulti si pana la 30% dintre copii se imbolnavesc, anual, de gripa in lume. O gripă nu este o simplă răceală, aţa cum am fi tentaţi să credem, deoarece virusul gripal acţionează diferit asupra corpului şi poate fi foarte agresiv, sănătatea persoanei imbolnăvite putând fi grav afectata. În aceste condiţii, doar vaccinul antigripal este singurul aliat care poate veni în ajutor. 

De același autor

Related Articles