manuale limba germana (4)Manualele noi pentru clasele I şi a II-a ar putea ajunge pe băncile elevilor la jumătatea lunii noiembrie, anunţă Biroul de Presă al ministerului Educaţiei. Profesorii le vor putea consulta în format electronic, începând de luni.

Timp de cinci zile, începând cu 13 octombrie, cadrele didactice vor putea putea consulta variantele de manuale digitale pentru clasele I şi a II-a încărcate la această dată pe platforma online manuale.edu.ro. Pe baza opţiunilor lor, Ministerul Educaţiei va putea face comenzi ferme către edituri, prin intermediul inspectoratelor şcolare, astfel încât manualele noi de clasa I şi a II-a să poată ajunge, la mijlocul lunii noiembrie, pe băncile elevilor.

„Singurul manual pentru care nu se pot începe procedurile de achiziţie este cel de „Comunicare în limba română” pentru clasa I la are există o contestaţie încă nesoluţionată”, potrivit Biroului de Presă al ministerului Educaţiei.

Pentru celelalte manuale, respectiv „Comunicare în limba română” clasa a II-a, „Matematică” şi „Exploarerea mediului” clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba maternă”, respectiv „Limba maghiară” clasa I şi limba modernă clasa I, „Limba engleză”, se pot începe procedurile de achiziţie.