„Mami, nu fi tristă că o să mori, aşa o să scapi de bătăile lui tata“

Mesajul sfâşietor al unui băieţel de 6 ani, pentru mama grav bolnavă: „Mami, nu fi tristă că o să mori, aşa o să scapi de bătăile lui tata“.

Un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui s-a confruntat cu un caz dramatic. O femeie de 39 de ani a fost preluată de echipajul medical în stare gravă de acasă. Dincolo de boală, era bătută de soţ, fiind plină de vânătăi. Vorbele băieţelului cel mic, care a condus-o la ambulanţă, au impresionat până la lacrimi echipajul medical.

Conştient că mama lui se află în stare foarte gravă, Vasilică, mezinul familiei Bulbuc, o familie sărmană din suburbia Bahnari a municipiului Vaslui, şi-a luat mama de mână, în timp ce se afla pe targa de la Ambulanţă, şi i-a spus: ”Mami, nu fi tristă că o să mori, aşa o să scapi de bătăile lui tata. Nu o să mai bei vin. Eu o să am grijă de mine”.

Cu greu şi-au stăpânit emoţiile cadrele medicale care au condus-o pe tânăra de 39 de ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui în stare foarte gravă.

Impresionată de drama băieţelului, asistenta medicală Roxana Radu, de la SAJ Vaslui, l-a condus pe băieţel la magazinul din sat pentru a-şi cumpăra tot ce îşi doreşte. Modest, Vasilică şi-a cumpărat de mâncare şi câteva hăinuţe. În plus, Roxana şi-a mobilizat apropiaţii pentru a întinde o mână de ajutor celor doi fraţi bătuţi de soartă.

Diagnosticată de mai multă vreme cu o hiroză hepatică, starea femeii de 39 de ani s-a agravat în ultima perioadă pe fondul lipsei de tratament şi a consumului de alcool. Deşi era plină de vânătăi pe faţă, soţul, luat la întrebări de echipajul medical, a invocat că de fapt femeia ar fi căzut şi nu el ar fi agresat-o.

Extrem de slăbită prezentând o ascită proeminentă, femeia a povestit despre viaţa chinuită pe care a dus-o de mică, dar şi cum şi-a înecat amarul în alcool, sătulă de bătăile soţului. Deşi a fost internată în spital, în urmă cu câteva luni, iar medicii i-au prescris un tratament, nu a luat medicaţia. Familia Bulbuc trăieşte în sărăcie. Are trei copii: fiica cea mare, minoră fiind, s-a căsătorit, plecând într-un alt sat, numai pentru a scăpa de viaţa grea de acasă. Ceilalţi doi băieţi, de 14 şi 6 ani, au fost ajutaţi de preotul din sat să înveţe la o şcoală ajutătoare din Vaslui.

Singurele surse de venit ale familiei sunt ajutoarele sociale şi alocaţiile copiilor. Banii sunt cheltuiţi de tată, de cele mai multe ori, pe alcool. De soarta copiilor, despre condiţiile în care trăiesc, despre abuzurile din această familie, autorităţile din Vaslui sunt străină.

 

sursa info : adevarul.ro