Majorat în flăcări la o casă de vacanță

incendiu-radioiasi.ro

Un băiat a ajuns cu o mână ruptă la spital, în urma unui incendiu izbucnit duminică la o casă în care mai mulţi tineri sărbătoreau majoratul unui prieten, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată.

Militarii Detaşamentului de pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la o casă de vacanţă, din satul Prisaca Dornei, comuna Vama.

În momentul izbucnirii incendiului, în interiorul cabanei se aflau 23 de tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 20 de ani, precum şi trei adulţi cu vârste între 35 şi 45 de ani.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul din lemn, cu învelitoare din tablă, şi peretele din jurul coşului de fum, cu pericol de propagare la întreaga casă de vacanţă şi la anexele acesteia. Unul dintre tineri, în vârstă de 17 ani, a suferit un traumatism la antebraţul drept. Pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical, după care l-au transportat la spital.

Au ars aproximativ 30 de metri pătraţi din acoperiş şi 12 metri pătraţi din perete. S-au degradat tavanele din rigips, faţada, circa 30 metri pătraţi de tablă şi alte elemente de construcţie.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa de vacanţă şi anexele învecinate.

De același autor

Related Articles