Prima dezbatere publică asupra proiectului Legii internshipului, elaborat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Afacerilor Externe va avea loc sâmbătă, 17 iunie 2017, la ONGFest.
Reprezentanții societății civile și toți cei interesați să contribuie la definitivarea acestei legi sunt așteptați pe 17 iunie, între orele 13.00-14.00,  în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

La dezbatere vor fi prezenți, pe lângă reprezentanți ai instituțiilor publice și partenerii din societatea civilă, care au făcut parte din grupurile de lucru pentru identificarea nevoii de reglementare (Uniunea Studenților din România, Forumul Tinerilor din România și Federația Volum).

În cadrul dezbaterii, discuțiile vor viza integrarea persoanelor pe piața muncii prin crearea oportunităților de internship, contractul și indemnizația de internship, Fondul pentru Acordarea Primei de Angajare pentru angajatorii care transformă contractele de internship în contracte de muncă și alte teme conexe organizării și desfășurării stagiilor de internship în România.

De asemenea, în mediul online, inițiatorii așteaptă propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro  în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site (09.06.2017-18.06.2017).
Proiectul Legii internshipului a intrat în procesul de consultare publică, în concordanță cu procedurile prevăzute în Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Biroul de presă al Guvernului