Legea de mutare a sălilor de jocuri de noroc la periferia orașelor așteaptă votul deputaților

Ordonanța de urgență a guvernului prin care au fost modificate regulile privind jocurile de noroc și a fost introdusă o taxare suplimentară pentru această industrie va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Parlamentului.

În paralel, proiectul de lege care prevede mutarea sălilor de jocuri de noroc la periferia orașelor așteaptă votul decizional al deputaților.

Senatorii din Comisia juridică vor analiza, luni, amendamentele depuse de parlamentari la ordonanța de urgență prin care guvernul a modificat regulile și normele privind jocurile de noroc. Unul dintre amendamente prevede scoaterea sălilor de joc în afara localităților, prevedere care apare și în proiectul de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaților, for decizional.

E de așteptat, de asemenea, ca deputații să adopte în perioada următoare o altă ordonanță a guvernului privind, de data aceasta, implementarea planului național de combaterea cancerului. Zilele trecute, documentul a fost adoptat în plenul Senatului, fără modificări. Senatorii au criticat, însă în timpul dezbaterilor faptul că ministrul sănătății nu a elaborat normele metodologice de aplicare a acestui plan.

Reprezentanții opoziției au solicitat demisia lui Alexandru Rafila, iar la vot au existat abțineri, inclusiv din partea senatoarei PNL Nicoleta Pauliuc.

“M-am obținut la vot, pentru că, așa cum am spus, indiferent de ce facem, bolnavii de cancer tot nu au șanse. Termenele sunt tergiversate,” a declarat. Nicoleta Pauliuc.

Săptămâna viitoare, comisiile de specialitate din Camera Deputaților vor continua dezbaterile la Codul urbanismului, proiect de lege care va reglementa în următorii ani tot ce înseamnă dezvoltare urbană în România.

De același autor

Related Articles