Klaus Iohannis: România poate primi 1.785 de refugiaţi

klausiPreşedintele Klaus Iohannis a declarat că România susţine revenirea la cotele voluntare de imigranţii şi că ţara noastră nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiaţi. Şeful statului a anunţat şi că a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru data de 17 septembrie, a cărui temă centrală urmând să fie imigraţia.

“Fenomenul este important pentru noi fiindcă suntem în UE, însă în România nu apare o presiune din această zonă. Putem să tratăm chestiunea cu calm, răspundere, solidari cu ţările în care există un număr mare de refugiaţi”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a îndemnat la solidaritate cu celelalte ţări din UE care au acum probleme cu valul de refugiaţi.

“Nu este cazul să reacţionăm isteric, cum nu este cazul să ne arătăm latura xenofobă. Trebuie să fim solidari cu celelalte ţări din UE, însă trebuie păstrate cotele voluntare. Nu cred că introducerea cotelor obligatorii este o soluţie”, a afirmat preşedintele.

Preşedintele apreciază că România nu este în pericol de a fi asaltată de un val de refugiaţi pentru că nu face parte din spaţiul Schengen. Klaus Iohannis a precizat că va primi date suplimentare din partea Guvernului şi că va susţine revenirea la cotele voluntare de refugiaţi şi în viitoarea şedinţă a CSAT.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles