Inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, astăzi, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, sosit în România pentru a participa la inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu. După întrevedere, cele două înalte oficialităţi vor face declaraţii de presă pe care Radio România Actualităţi le va transmite în direct. Jens Stoltenberg va vizita apoi, împreună cu ministrul apărării, Mihnea Motoc, sediul Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est din Bucureşti, unde are loc un exerciţiu militar la care participă 250 de militari din 11 state aliate. Reamintim, că la ceremonia de la Deveselu va fi prezent şi adjunctul secretarului apărării american, Robert Work, care la întâlnirea de ieri cu preşedintele Iohannis, a salutat aportul ţării noastre la eforturile NATO de stabilizare şi post-conflict, precum şi contribuţia semnificativă a forţelor armate române în Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că scutul antirachetă de la Deveselu nu este îndreptat împotriva niciunui stat, punctând că acesta are rol strict defensiv.

‘O spun încă o dată cât se poate de clar: Aegis Ashore nu este îndreptat împotriva niciunui stat, având rol strict defensiv’, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Iohannis a apreciat participarea secretarului general al NATO la ceremonia care va avea loc la Deveselu, arătând că acest fapt marchează aprofundarea cooperării în ceea ce priveşte Parteneriatul strategic.

Sursa:RADOR

De același autor

Related Articles