Guvernul ar putea reduce TVA şi la alte alimente

victor ponta

Taxa pe valoare adaugată ar putea fi redusă de guvern şi pentru alte produse alimentare, după cele de panificaţie. Premierul Victor Ponta i-a cerut în sedinţa de guvern de ieri ministrului agriculturii să identifice o nouă ţintă pentru reducerea TVA, în condiţiile în care, susţin autorităţile, la pâine această măsură s-a dovedit a fi una corectă. Prim-ministrul a mai precizat că pentru a continua creşterea economică, România are nevoie de gasirea unor noi pieţe de desfacere şi noi surse de investiţii şi a amintit că valoarea proiectelor comune cu China este de 6 miliarde de euro. România va completa veniturile bugetare şi ceea ce primeşte din fonduri europene, cu proiectele în energie şi infrastructură, finanţate de China. „Dacă noi reuşim să avem investiţii, să creăm locuri de muncă şi să fim independenţi energetic, e un lucru important, cu atât mai mult cu cât România susţine şi crede că sunt necesare noi sancţiuni economice împotriva Federaţiei Ruse. Asta înseamnă că pentru toţi producătorii români, pentru economia românească, trebuie să găsim noi pieţe de desfacere, trebuie să găsim noi investiţii”, a spus Victor Ponta. Şeful executivului a mai anunţat că taxa pe construcţiile speciale va fi redusă de la 1,5 la 1% şi toate veniturile colectate vor intra în bugetele autorităţilor locale.
„În acest fel, au şanse mai mari de dezvoltare şi e vorba despre şcoli, despre spitalele pe care le au municipiile, despre durmuri”, a precizat premierul român.
Decizia a fost luată în urma datelor primite de la ministerul finanţelor, care arată, de asemenea, că reducerea TVA la pâine a fost o măsură benefică şi din punct de vedere fiscal.
Şeful Executivului a cerut în acest sens miniştrilor să analizeze care va fi următoarea categorie, după produsele de panificaţie, care ar putea beneficia de reducerea TVA.

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles