[FOTO] Noi echipamente de supraveghere pentru Poliţia de Frontieră Română

Poliţia de Frontieră Română va sărbători sâmbătă, 24 iulie, 157 de ani de existenţă instituţională. Astăzi, în cadrul unei ceremonii festive, ministrul de interne, Lucian Bode a felicitat poliţiştii de frontieră pentru eforturile depuse de aceştia din punct de vedere profesional. 140 de ofiţeri şi agenţi care își desfășoară activitatea, în special în cadrul structurilor teritoriale operative, au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

„Cu ocazia zilei aniversare, i-am felicitat pe toți cei care își desfășoară activitatea în cadrul acestei structuri etalon care a evoluat, s-a modernizat, fiind conectată cu structurile similare din alte state. Angajații acestei structuri sunt primii care răspund pentru modul în care este asigurată securitatea frontierelor naţionale, din care aproape două treimi sunt frontiere externe ale Uniunii Europene. Provocările nu au ținut și nu vor ține cont de nicio frontieră, de aceea Poliția de Frontieră trebuie să rămână în continuare vigilentă, să formeze oameni profesioniști pentru că este parte a imaginii României în lume!”, a transmis Lucian Bode.


Tot astăzi, Poliţia de Frontieră a primit, în regim de donaţie, 250 de camere de supraveghere cu senzor de mişcare.

Camerele speciale de supraveghere vor fi instalate pe frontiera României, într-un efort de combatere a traficului ilicit transfrontalier. Echipamentele care au senzor de mişcare vor acoperi segmente importante din granița României, supuse încercărilor continue de trecere frauduloasă cu cantități semnificative de țigări. Contrabanda a fost inclusă ca o amenințare la adresa securității naționale în cadrul Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020 – 2024.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles