[EXCLUSIV] Raed Arafat avertizează populaţia: „De 1 Mai, oamenii să nu scrie pe declaraţie diferite motive, doar ca să iasă din casă… pericolul nu a trecut!”

Prin intermediul Radio România Reşiţa, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, avertizează populaţia cu privire la ieşirile în aer liber pe care românii le doresc mâine, de 1 Mai.

Dacă nu stăm acasă şi alegem să ieşim la iarbă verde, încălcând normele în vigoare, pericolul ne poate pândi în orice moment, existând posibilitatea unei creşteri masive a numărului de infectări cu COVID-19″, ne-a declarat acesta.

Scenariul relaxării restricţiilor va fi pus în aplicare doar atunci când numărul de cazuri va fi în scădere considerabilă pe o perioadă de mai multe zile consecutive.

Relaxarea nu se va face brusc, se va face treptaţ într-un mod foarte bine calculat. Distanţarea socială, purtarea măştii de protecţie şi igiena, sunt măsuri extrem de importante şi în următoarele două săptămâni, a subliniat Arafat.

Evitarea socializării, e regulă de bază, nu trebuie să ieşim din casă. Oamenii să nu încerce să scrie pe declaraţie diferite motive doar ca să iasă din casă. Să nu meargă la picnic de 1 Mai, pentru că nu am trecut de pericol, nu avem o scădere care să ne arate că lucrurile merg spre bine. Noi dacă nu respectăm regulile o să ne trezim cu o agravare a situaţiei. Nu ne dorim să revenim la măsuri aspre din nou, încă sunt decese, secţiile de ATI sunt pline de bolnavi cu COVID-19, deci nu e o glumă, la 15 mai se va decide ce se va întâmpla mai departe. Cel mai important acum este respectarea regulilor şi asta vreau să transmit prin intermediul radioului public, oamenii trebuie să conştientizeze că nu am trecut de acel punct critic. Vor fi filtre de poliţie, vor fi amenzi dacă nu se respectă ordonanţele”, ne-a declarat Raed Arafat.

Interviul în întregime vă invităm să-l asculţaţi, mâine, 1 Mai, de la ora 14.15 minute în emisiunea „Starea de Bine”, realizată de Daiana Roşca.

De același autor

Related Articles