Evaziune fiscală urmărită de procurorii DNA

perchezitiiProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş desfăşoară în acest moment 31 de percheziţii domiciliare, precum şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Bacău, Dolj, Mehedinţi, Mureş, Olt, Giurgiu şi Braşov.

Aceste descinderi vin ca urmare a percheziţiilor de ieri care au avut loc în judeţele Timiş şi Iaşi. În cauză procurorii urmăresc o grupare de societăţi comerciale suspectată de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Procurorii au suspiciuni că activitatea infracţională desfăşurată de gruparea respectivă în perioada 2012 – 2013 cuprinde şi zone din cele 7 judeţe adăugate astăzi pe lista percheziţiilor.

În paralel, în legătură cu această cauză penală, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală efectuează verificări în 23 de judeţe şi sunt vizate 126 firme, printre care şi o mare societate de gestionare a deşeurilor la nivel naţional, din Braşov.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din cadrul  Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 

De același autor

Related Articles