elevi11

Elevii vor relua cursurile luni, 20 aprilie, când se va încheia vacanța. Școlarii se vor întoarce în bănci după mai bine de două săptămâni, având în vedere că în perioada 6 – 10 aprilie s-a desfășurat „Scoala altfel: să știi mai multe, să fii mai bun”. Pe absolvenții de liceu sau gimnaziu în așteaptă emoții mari în această vară având în vedere că aceștia vor susține examenele naționale.

Până la vacanța de vară elevii din învățământul preuniversitar nu vor mai avea nicio perioadă de relaxare. Vacanța de vară de dinainte anului școlar 2015 – 2016 va fi între 20 iunie și 13 septembrie. Viitorul an școlar este programat să înceapă în data de 14 septembrie.

În următoarea perioadă, elevii din clasa V – VIII și cei de liceu vor susține tezele pe semestrul al doilea. Acestea examene se susțin, de regulă, până în 22 mai. Emoții vor avea însă, viitorii absolvenți de gimnaziu, care vor susține în perioada 22 – 24 iunie, Evaluarea Națională. Examenul se va desfășura la disciplinele similare celor de anul trecut. Sesiunea de vară a Bacalureatului din acest an va începe în 8 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română. Prima probă scrisă, cea la limba română, este programată pentru data de 29 iunie. Absolvenții de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 – 29 mai și vor încheia cursurile în 29 mai.

Sursa: servuspress.ro

Foto: arhiva

(Hardy Cvoica)