Dascălii iau mai mulți bani din septembrie

portofel-cu-bani-660x330

Veste bună pentru învăţători şi profesori. Li s-au mărit salariile din luna septembrie și, dacă negocierile merg bine, atunci vor avea salarii și mai mari până în iarnă. Sindicaliștii se declară mulțumiți, după ce au câștigat toate procesele pe care le-au intentat Ministerului Educației.

Cel puțin cu 10% le-au crescut salariile celor din învățământ și sindicaliștii se declară mulțumiți de ce au obținut în instanță. Din septembrie a venit o nouă tranșă și sunt șanse să le mai crească veniturile până în iarnă. „În martie am avut o mărire salarială cu cinci la sută și de la 1 septembrie am mai primit încă pe atât. În urmă cu două săptămâni au fost negocieri între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor din învățământ și avem promisiuni că prin 9 sau 10 octombrie ne vom reîntâlni pentru a negocia. Asta pentru că, se pare că până la sfârșitul anului vom mai primi încă 15 la sută”, a declarat Vasile Făgaș – lider de sindicat.

Legea salarizării va fi finalizată până la 1 octombrie, iar în acest moment,un cadru didactic câștigă minim 1.050 de lei, în timp ce salariul net al unui învățător debutant nu este mai mare de 780 de lei, brut fiind de aproximativ 1.100 de lei. Toate acestea, în condițiile în care din 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei.

De același autor

Related Articles