COTAR cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat joi că cere demisia ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi nu va trimite o delegaţie la întâlnirea care ar trebui să aibă loc la minister, scrie News.ro

Confederaţia a fost chemată joi, de la ora 10.00, la o întâlnire cu ministrul Lucian Şova.

COTAR nu va trimite delegaţie la Ministerul Transporturilor, şi cere demisia de onoare a ministrului, pentru că nu a reuşit să-şi îndeplinească atribuţiile, de la preluarea mandatului, până în prezent”, se arată în comunicatul transmis.

Reprezentanţii COTAR au subliniat că refuză categoric invitaţia la un ”dialog tardiv”. Transportatorii consideră că ministrul a venit cu unele modificări legislative, în domeniul transportului de persoane, punându-i în imposibilitatea de a se pregăti pentru atribuirea din martie 2019.

Toate modificările solicitate acum sunt tardive. Rămânem consecvenţi şi îi cerem în continuare retragerea acestui proiect de Ordin de ministru, odată cu demisia”, se arată în comunicat.

În 11 octombrie, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anunţat că peste 16.000 de autovehicule comerciale vor întrerupe activitatea la nivel naţional, pe o perioadă nedeterminată, în semn de protest faţă de ordinul dat de Lucian Şova, prin care acesta a modificat normele privind transportul interjudeţean de persoane. Ministrul Transporturilor a declaraţ atunci, că protestul transportatorilor de persoane este un boicot organizat care vizează menţinerea unor monopoluri.

sursa foto Agerpres