La Bucureşti, protestatarii din Piaţa Victoriei mărşăluiesc la această oră către Palatul Parlamentului.

Coloana de oameni a pornit de la sediul guvernului pe Bd Lascăr Catargiu, spre Piaţa Romană, pe care primele grupuri au depăşit-o deja şi au intrat pe Bd Magheru.

Este pentru a cincea zi consecutiv când la Bucureşti, dar şi în alte oraşe din România, au loc proteste faţă de decizia guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legislaţiei penale.

Între timp, liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre posiblitatea de abrogare a controversatei ordonanţe, ca modalitate de detensionare a situaţiei din România, având în vedere că şi simpatizanţii PSD au anunţat că vor să iasă în stradă, nemulţumiţi de faptul că guvernul nu ar fi lăsat să aplice programul de guvernare.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat azi că sprijină orice soluţie care ar conduce la detensionarea situaţiei.

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, apreciază că eventuala adoptare a unei decizii de abrogare a ordonanţei de urgenţă 13/2017 va permite iniţierea unei discuţii serioase cu segmente largi ale societăţii.

Într-o postare pe facebook, acesta scrie că România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituţii şi autorităţi.

El propune celor interesaţi – partide, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul economic – să se aşeze de îndată la masa negocierilor.