Autorităţile pregătesc începerea administrării celui de-al 4-lea ser anti-covid autorizat la nivelul Uniunii Europene, cel dezvoltat de Johnson&Johnson.

Acesta poate fi făcut celor care au peste 18 ani, într-o singură doză administrată intramuscular. Serul este cu vector viral nereplicat la fel ca cel produs de Astra Zeneca, şi are o eficacitate de 67 la sută, protecţia începând la aproximativ două săptămâni după administrare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţaţ că serul produs de Johnson and Johnson va ajunge în ţată în a doua jumătate a lunii viitoare.

Durata protecției oferite de vaccin este necunoscută, fiind încă în curs de a fi determinată prin studii clinice aflate în desfășurare.

Experiența legată de utilizarea COVID-19 Vaccine Janssen la gravide este limitată. Studiile la animale cu COVID-19 Vaccine Janssen nu indică efecte nocive directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrio-fetale, nașterii sau dezvoltării postnatale. Administrarea COVID-19 Vaccine Janssen în timpul sarcinii poate fi avută în vedere doar dacă potențialele beneficii depășesc potențialele riscuri pentru mamă și făt. Alăptarea, nu se cunoaște dacă COVID-19 Vaccine Janssen se excretă în laptele uman.

Studiile la animale nu indică efecte nocive directe sau indirecte cu privire la toxicitatea asupra funcției de reproducere.
COVID-19 Vaccine Janssen nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, unele dintre reacțiile adverse pot să afecteze temporar capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, transmit autorităţile.