[AUDIO] Și copiii cu vârsta de 5-11 ani vor fi vaccinați anti-COVID. Când începe campania de imunizare?

Până la sfârsitul anului în România vom avea două vaccinuri autorizate anti COVID și pentru copiii cu vârsta peste 5 ani. Campania de vaccinare a celor mici va începe imediat ce dozele ajung în tară, cel mai probabil în a doua parte a lunii decembrie, până atunci însă se fac pregatiti intense ca să avem două vaccinuri autorizate pentru micuții cu vârsta cuprinsa între 5 și 11 ani, de la Pfizer si de la Moderna.

Detalii ne oferă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Probabil că pe 26 noiembrie, Comisia Europeană va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani și cred că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani. Dozajul pentru categoria de vârstă 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

În legătura cu aceste  vaccinuri unii părinți din municipiul Resita sunt reticienți în primă fază, dar după o documentare atentă cei mai mulți recunosc că nu va spune NU vaccinării.

Autoritățile naționale se pregătesc pentru această etapă, au fost identificate circa 45 de cabinete în unităţile sanitare şi alte 135 de cabinete de vaccinare în centrele în care se foloseşte vaccin de la compania Pfizer, însă aceste cifre sunt într-o permanentă dinamică.

Oamanii trebuie să înțeleagă că vaccinurile sunt eficiente și protejeză micuții de COVID mai ales că noile tulpini i-au afectat foarte tare și pe acestia. Medicii pregătesc și o campanie de informare a parinților și îi indeamnă să facă acest pas fără să stea pe ganduri. .

De același autor

Related Articles