Şoferul în vârstă de 45 de ani al unui autoturism marca Toyota a intrat în coliziune cu un tir pe DN 1, marți, 8 ianuarie, între localităţile braşovene Şercaia şi Perşani. În urma impactului, atât şoferul autoturismului, cât şi soţia sa, în vârstă de 38 de ani, au rămas încarceraţi.

Martorii spun că şoferul autoturismului a efectuat o depăşire riscantă, chiar într-o curbă, pe o porţiune de drum unde era linie continuă, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de tirul care circula regulamentar dinspre Sibiu spre Braşov.

Bărbatul a suferit multiple traumatisme la membre, o fractură la piciorul drept şi traumatism cranio-cerebral, iar soţia lui a intrat în comă. Salvatorii sosiţi la faţa locului au executat manevre de resuscitare a femeii timp de mai bine de 45 de minute, însă aceasta nu a răspuns manevrelor, astfel că a fost declarat decesul victimei.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un accident rutier petrecut pe DN 1, între localităţile Şercaia şi Perşani. Ne-am deplasat cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă, două echipaje SMURD şi o ambulanţă. Doctorul Gelu Coca se deplasa cu ambulanţa MApN de la Cincu spre Braşov şi a ajuns la locul accidentului la foarte scurt timp după producerea acestuia. El a intervenit şi a ajutat personalul SMURD pentru acordarea asistenţei medicale şi stabilizarea victimelor”, a precizat căpitanul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, pentru presa brașoveană, care a adăugat că, după mai bine de 45 de minute de manevre de resuscitare aplicate femeii, aceasta a fost declarată decedată.