A fost actualizată lista de medicamente compensate și gratuite, pentru pacienții cu boli cronice grave

Ministerul Sănătăţii continuă creșterea accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite, din acest an, pentru pacienții cu boli cronice grave, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei de medicamente compensate si gratuite, cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații. Astfel, a fost aprobată decontarea triplei terapii (Kaftrio) pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite prevede introducerea unui număr de 34 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom). De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare -hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar.

Sursă foto:Ministerul Sănătăţii

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles