Corpul de Control al primului ministru a constatat o serie de probleme administrative la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde ieri, au fost internaţi alţi zece copii cu afecţiuni digestive grave. Potrivit primelor concluzii ale anchetei, unitatea sanitară a raportat în ultimul an că nu există infecţii intraspitalicesti, deşi nu s-au făcut analize în acest sens. De asemenea, spitalul nu are angajat un medic epidemiolog care să coordoneze şi să supravegheze activitatea de control a infecţiilor nozocomiale.

Verificarile vor continua, în timp ce autorităţile locale din judeţul Argeş au instituit o alertă de suspiciune privind contaminarea cu E.coli a alimentelor de origine animală şi vegetală comercializate pe raza judeţului. Corespondentul Radio România, Cristian Matei, precizează că sunt verificate magazinele şi se prelevează probe.

Probele de lapte recoltate din locuinţele copiilor din Stefăneşti şi Pitesti corespund standardelor în vigoare, iar cele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt sterile, potrivit sursei citate.

Un al treilea copil dintre cei internati cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul “Marie Curie”, a murit marţi, a anunţat un reprezentant al spitalului. În Spitalul ” Marie Curie” din Capitală, mai sunt internaţi noua copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, iar şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.

Daiana Roşca