SUA: Atac armat soldat cu numeroase victime în oraşul Monterey Park, din comitatul Los Angeles 

Poliţia americană a intervenit sâmbătă noaptea la locul comiterii unui atac armat soldat cu numeroase victime în oraşul Monterey Park, din comitatul Los Angeles, statul California, a relatat cotidianul Los Angeles Times, care a citat o sursă din cadrul forţelor de ordine, transmite Reuters.

Atacul armat a avut loc după ora locală 22:00 (06:00 GMT) în apropierea locului în care se desfăşura o sărbătoare dedicată Noului An chinezesc, în Monterey Park, a informat publicaţia.

Zeci de mii de oameni au participat la un festival desfăşurat mai devreme în timpul zilei în acelaşi loc.

În imaginile postate pe reţelele sociale se vedeau străzi părăsite, înconjurate cu benzi de marcare de culoare galbenă ale poliţiei şi maşini de poliţie care păzeau zona. În imagini apăreau şi angajaţi ai serviciilor de urgenţă acordând primul ajutor victimelor la locul atacului.

Ziarul LA Times l-a citat pe proprietarul unui restaurant din apropiere care a declarat că oamenii care s-au adăpostit pe proprietatea sa i-au spus că în zonă se afla un bărbat cu o mitralieră. Potrivit LA Times, Seung Won Choi credea că atacul armat a avut loc la un club de dans.

Alţi martori citaţi de LA Times au declarat că atacul a fost comis de un bărbat înarmat cu o mitralieră care, odată ce termina un încărcător cu gloanţe, îl arunca şi monta altul, scrie EFE.

LA Times a mai relatat, potrivit EFE, că în „comunicările interne ale poliţiei s-a făcut referire la câteva decese”.

Monterey Park este un oraş în comitatul Los Angeles, aflat la circa 11 km de centrul oraşului Los Angeles. AFP menţionează că în acest regiune trăieşte o importantă comunitate asiatică şi că jurnalişti ai agenţiei aflaţi la faţa locului au remarcat o puternică prezenţă a poliţiei în zonă, care era survolată de elicoptere.

Potrivit Reuters, nu este clar deocamdată câţi oameni au fost ucişi sau răniţi, sau dacă suspectul este în continuare în libertate.

Agerpres

De același autor

Related Articles