Restricții la Moscova

Se încheie o săptămână în care Europa s-a confruntat cu o explozie de cazuri de coronavirus. Țările de pe continent au depășit 100.000 de cazuri într-o singură zi, iar guvernele înăspresc măsurile restrictive.

Franța a atins pragul de 27.000 de contaminări pentru prima dată de la începutul pandemiei, iar Germania a raportat aproape 5.000 de cazuri, la Berlin și Frankfurt barurile fiind închise la ora 20:00. Cehia, Polonia și Ucraina au înregistrat și ieri cifre record, după mai multe zile consecutive în care bilanțul a fost în creștere. Mâine, în Cehia se închid toate instituțiile de cultură, iar autoritățile poloneze nu exclud reinstaurarea stării de urgență.

Informații îngrijorătoare vin și din Rusia, unde au fost raportate aproape 13.000 de contaminări, ceea ce reprezintă un record.

De altfel, autoritățile de la Moscova au luat o serie de restricții în cursul acestei săptămâni, având în vedere că al doilea val al pandemiei pare a fi mai puternic decât primul. 

Reporter: Alexandr Beleavschi – Din 6 octombrie se înregistrează zilnic peste 11.000 de cazuri, cifră depășită în primăvară de numai două ori. Numărul testelor la COVID depășește 50,3 milioane. Numărul deceselor oscilează de patru zile în jurul cifrei de 200, el crescând cu 197 la 22.500. Numărul actual al celor infectați este de peste 246.000. La Moscova, de luni, elevii au fost trimiși într-o vacanță forțată de două săptămâni, angajatorii au fost obligați să trimită în telemuncă cel puțin 30% din angajați, riscând în caz contrar amenzi severe, elevii și pensionarii nu mai pot călători gratuit cu transportul public.

În lume sunt contaminate cu noul coronavirus peste 37 de milioane de persoane, iar aproape un milion au murit. Numărul celor care au învins boala este de aproximativ 28 de milioane.

SUA, India și Brazilia sunt în nedoritul top 3, iar Organizația Mondială a Sănătății reiterează recomandările sale: distanțare fizică, masca de protecție și ventilarea spațiilor închise.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles