O îngrijitoare româncă a primit 700.000 de euro după ce a lucrat 5 luni pentru un bătrân italian

Povestea îngrijitoarei românce care a muncit 5 luni de zile pentru un bătrân italian care a murit și i-a lăsat toată averea moștenire a fost prezentată sâmbătă de publicația italiană Il Tirreno.

Este vorba de Ioana Muntean, o româncă de 48 de ani, care a fost în cele din urmă arestată de poliția italiană deoarece inițial femeia s-a făcut nevăzută după ce rudele bătrânului au constatat că averea acestuia se evaporase. Este vorba de bunuri mobile și imobile de nu mai puțin de 700.000 de euro pe care românca le-a moștenit prin testament de la bătrân, după moartea acestuia în luna decembrie a anului 2016.

Românca a golit conturile bătrânului italian

După ce Garda de Finanțe din Italia a deschis o anchetă s-a descoperit că românca a golit și toate conturile bătrânului, nu mai puțin 200.000 de euro numerar fiind retrași sau transferați în România de către aceasta. În cele din urmă românca, pe numele căreia s-a emis un mandat de arestare, s-a prezentat în fața autorităților însoțită de un avocat dar judecătorii italieni au decis să o aresteze deoarece exista posibilitatea să fugă iarăși.

În prezent Ioana Muntean este închisă la penitenciarul pentru femei Don Bosco, din Pisa și așteaptă să fie judecată pentru infracțiunea de înșelare a unei persoane invalide. Din suma totală de 200.000 de euro, bani extrași și/sau transferați din conturile bătrânului au fost recuperați 23.000 de euro, în timp ce bunurile imobile moștenite de româncă au fost puse sub sechestru.

În ciuda acuzațiilor aduse românca a susținut în fața judecătorilor, în cadrul unei audieri preliminare, că nu l-a înșelat pe bătrân și că acesta a acționat în deplină cunoștință de cauză când a decis să-i lase întreaga avere moștenire. Mai exact Ioana Muntean a susținut că acesta a vrut să-și pedepsească nepoții pentru că l-au abandonat, acesta fiind principalul motiv pentru care a decis să-și lase întreaga avere româncei și i-a redactat un testament pe numele său. În schimb nepoții bătrânului și procurorii italieni susțin că românca a profitat de senilitatea bătrânului și l-a păcălit să semneze actele prin care i-a lăsat toată averea.

Rămâne de văzut ce va decide justiția italiană în acest caz.

De același autor

Related Articles