Greva taximetriştilor spanioli: Uber şi Cabify sunt “concurenţi neloiali”

Taximetriştii din Spania se află în greva generală de o zi. Protestul a fost convocat faţa de acordarea prea multor licenţe de transport şoferilor care lucreaza pentru companii precum Uber sau Cabify.

Taximetriştii se plâng că noua formă de transport afecteaza atât utilizatorii, cât şi întreg sectorul taximetriei.

Greva a început la prima oră a dimineţii şi momentul principal este un miting desfăşurat la această oră în capitală.

Niciun taxi nu operează în marile oraşe, în principal în aeroporturi şi gări, care sunt cele mai importante staţii, cu cea mai mare cerere de maşini.

Totuşi, pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru oamenii în vârstă şi pentru femeile însărcinate, taxiurile oferă astăzi servicii minime gratuite.

Taximetriştii sunt nemulţumiţi de excesul de licenţe de transport pentru maşinile închiriate cu şofer, ale căror servicii se contractează prin platforme digitale precum Uber şi Cabify.

Ele sunt considerate concurenţă neloială şi taximetriştii cer o reglementare a numărului de maşini şi de licenţe. Preţul mic, evitarea fiscalităţii şi lipsa unei legi care să reglementeze acest tip de transport sunt principalele probleme ridicate de taximetrişti.

Tribunalul suprem din Spania a decis că licenţele pentru vehiculele de închiriat cu şofer se acordă prin decizie judecătorească, în lipsa legislaţiei necesare.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, în Spania sunt în vigoare peste 64.000 de licenţe de taxi, faţă de aproximativ 6.500 acordate vehiculelor de închiriat cu şofer.

În prezenţ normele din Spania prevăd ca pentru fiecare 30 de licenţe de taxi să fie acordată una de transport alternativ, dar taximetriştii susţin că proporţia reală este de 10 la unu. RRA

De același autor

Related Articles