Cea mai veche centrală nucleară din lume a fost repornită

Centrala nucleară elveţiană Beznau, cea mai veche din lume, a fost repornită luni, 7 august după o întrerupere de trei zile, în urma unei probleme tehnice, a anunţat gestionarul său, Axpo, citat de Belga, relatează News.ro.

„Lucrările de reparare a unui cablu (electric- n.r.) de 220 de kilovolţi la un transformator aflat în partea nenucleară a instalaţiilor a fost realizată cu succes”, a anunţat compania într-un comunicat.

Reactorul numărul doi al centralei de la Beznau, aflat în cantonul Aargau(nordul ţării), în apropiere de frontiera germană, a fost reconectat la reţeaua electrică.

În schimb, reactorul numărul 1 este oprit din martie 2015, din motive tehnice. În serviciu din 1969, Beznau este cea mai veche centrală nucleară din lume, după închiderea reactorului Oldsbury, din Marea Britanie, în 2012.

Elveţia are patru centrale nucleare, cu cinci reactoare în totalitate, ce produc aproximativ o treime din electricitatea ţării.

Pe 21 mai, elveţienii au decis să renunţe, treptat, la energia nucleară. Ei au aprobat prin referendum, cu 58,2% din voturi, o lege privind energia ce interzice construcţia de centrale noi.

De același autor

Related Articles