Atacul asupra Târgului de Crăciun din Berlin a fost o “zi a ruşinii”, declară ministrul de interne al Germaniei

La şase ani după atacul islamist terorist asupra Târgului de Crăciun de la Berlin în 2016, ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, a comemorat acest eveniment şi a subliniat că atacul aminteşte că trebuie continuată lupta împotriva extremismului şi terorismului islamist, informează dpa.

Pentru că ameninţarea rămâne neschimbată“, a declarat Nancy Faeser, membră a Partidului Social-Democrat (SPD).

La 19 decembrie 2016, un terorist islamist a intrat cu o camionetă furată în mulţimea de vizitatori de la Târgul de Crăciun din Breitscheidplatz, piaţa din faţa Bisericii Memoriale Kaiser Wilhelm, un reper important al capitalei germane.

În atac au fost ucise în total 13 persoane. De asemenea, în jur de 70 au fost rănite, unele dintre ele grav.

Atacatorul a fugit în Italia, unde a fost împuşcat mortal de poliţie.

Ziua de 19 decembrie este zi de doliu pentru oamenii care au fost ucişi sau răniţi trupeşte şi sufleteşte, a explicat Faeser. “Şi aceasta este o zi a ruşinii, pentru că autorităţile federale şi de securitate ale statului nu au fost capabile să prevină această crimă, dar şi a ruşinii pentru că nevoilor victimelor şi ale familiilor lor li s-a acordat prea puţină atenţie de prea multă vreme“, a spus ea.

Trebuie să ne întoarcem – în toate agenţiile de stat – cu mai multă empatie şi mai mult sprijin pentru oamenii ale căror vieţi au fost schimbate dramatic de acest atac teribil“, a adăugat ministrul german pentru afaceri interne şi comunitate. AGERPRES

De același autor

Related Articles