Va fi lansată aplicaţia oficială pentru situaţia drumurilor din ţară

Până la sfârşitul iernii şoferii din România vor avea la dispoziţie aplicaţia on line care va permite vizualizarea condiţiilor de circulaţie pe reţeaua de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Aplicaţia care va funcţiona în timp real pe pagina de internet a Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va oferi informaţii şi despre cum se acţionează pentru deszăpezire, a explicat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu:

aplicatia
Dan Costescu

Vom avea practic o hartă a României unde se va vedea reţeaua de drumuri şi autostrăzi, şoselele cu probleme vor figura cu roşu pentru a atrage atenţia, cu un simplu click toţi cei interesaţi vor vedea ce se întâmplă în acea zonă, cu ce viteză bate vântul, se va vedea câte utilaje acţionează pe aceste sectoare. Dacă vrem să vedem şi cum sunt cheltuiţi banii statului, pe această hartă vom avea şi cele 304 de baze de deszăpezire ale CNADNR dar şi stocurile de sare, nisip şi clorură de calciu.Vor fi disponibile şi informaţii despre flota de utilaje şi starea tehnică a acesteia. Va fi totul transparent pentru toţi.

Aplicaţia va fi disponibilă şi pentru circulaţia feroviară şi va arăta ce secţii sunt închise ce trenuri sunt oprite pe traseu şi la ce kilometru şi eventual care este estimarea pentru reluarea circulaţiei pe respectivele tronsoane.

De asemenea, vor fi afişate date şi despre traficul aerian şi situaţia de pe aeroporturi, a mai precizat ministrul transporturilor, Dan Costescu.

La începutul anului, după primul val de aglomeraţie la vămile din vestul şi estul ţării, Poliţia de Frontieră  a lansat o aplicaţie on line care permite şoferilor să vadă care este timpul de aşteptare în toate vămile din România.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles