ACS Banat Girls a obţinut astăzi trei puncte extrem de preţioase în lupta pentru menţinerea pe prima scenă a fotbalului feminin din România. Fetele din Banat s-au impus clar, scor 5-2, pe terenul formaţiei Carmen Bucureşti, principala rivală în cursa pentru evitarea retrogradării. Practic, ACS Banat a decis soarta partidei încă din prima repriză: Stefanija Roksa, Adelina Ion şi Elena Ruvila au dus scorul la un categoric 3-0 după 45 de minute. În partea a doua a jocului, gazdele au reuşit două goluri, dar şi bănăţencele au mai înscris de două ori, prin Adelina Ion şi Elena Ruvila. Pentru Elena, dubla din jocul de astăzi a reprezentat şi un frumos cadou pe care tânăra jucătoare şi l-a făcut chiar în weekendul în care a împlinit 21 de ani. Iată unul dintre golurile marcate de jucătoarea aflată la momentul aniversar.

La final, antrenorul Daniel Amariei a mulţumit fetelor pentru o evoluţie senzaţională:

„Iată, ceea ce poate chiar numai noi credeam la începutul acestei faze a campionatului s-a întâmplat. Am sperat până în ultima clipă că putem să ne salvăm de la retrogradare, am sperat că putem să băgăm o echipă sub noi în clasament, iar acest lucru l-am demonstrat astăzi pe teren. Ţin să le felicit pe fete, au fost senzaţionale, au făcut o primă repriză de vis, puteam să intrăm cu un scor mai mare la pauză, şi trebuia să intrăm poate cu un 5-0 la pauză. Din păcate, fetele de la Carmen au început mult mai bine decât noi, mult mai montate, cea de-a doua repriză. Ştiau că nu mai au nimic de pierdut, au reuşit să dea un gol printr-o execuţie spectaculoasă din lovitură liberă, iar apoi au urmat 10 minute de coşmar, până la execuţia Elenei Ruvila. Cred că nu a fost doar ziua ei de naştere, a fost şi ziua ei norocoasă, a dat două goluri fantastice cu execuţii de generic, iar la 4-1 lucrurile erau deja mult mai relaxate. Ne bucurăm nespus pentru aceste trei puncte, ele ne dau aripi. Astăzi vom petrece foarte bine timpul împreună până la Reşiţa, deoarece avem destule ore de călătorit. De mâine, punem umărul să pregătim meciul de miercuri, care ne poate asigura matematic rămânerea în Liga 1”, a declarat tehnicianul Daniel Amariei.

„Îmi felicit colegele şi le mulţumesc pentru fiecare moment în care au luptat pentru minge. Jocul de astăzi a fost despre noi, despre pasiunea pentru fotbal, despre ACS Banat Girls”, a declarat Adelina Ion, autoarea unei duble în jocul cu Carmen. Iată declaraţia completă a Adelinei:

„Ţin să mulţumesc echipei pentru cel mai frumos cadou de ziua mea. Acest meci a dovedit cât de unite putem fi şi ce putem realiza, dacă ne dorim cu adevărat”, a spus, la rândul ei, Elena Ruvila, sărbătorita echipei reşiţene:

După 8 etape din playout, ACS Banat Girls îşi consolidează poziţia a 4-a, care asigură menţinerea în Liga 1. Fetele din Banat au acum 19 puncte, cu 3 mai multe decât Carmen Bucureşti. În etapa următoare, penultima din actualul sezon, fetele din Banat vor primi acasă replica formaţiei ACS Fotbal Feminin din Baia Mare, grupare care are 20 de puncte şi se află deocamdată pe locul 3. Cu o victorie în faţa băimărencelor, fetele din Banat şi-ar asigura şi matematic prezenţa în viitorul sezon al Ligii I. Jocul ACS Banat Girls-ACS Fotbal Feminin Baia Mare este programat miercuri, de la ora 11.00, pe arena din Lupac.