Vasile AvramVasile Avram, înscris în lupta pentru şefia FRF, a solicitat conducerii federaţiei, printr-o notificare, suspendarea secretarului general Adalbert Kassai până la instalarea noului preşedinte.

Fostul preşedinte al CCA consideră că Adalbert Kassai se află într-un evident conflict de interese în dubla lui calitate de organizator al alegerilor din 5 martie şi membru anunţat al echipei lui Gheorghe Popescu.

În notificarea adresată conducerii FRF, Vasile Avram a cerut încetarea oricărei campanii de sprijinire a lui Gică Popescu de către actuala conducere a federaţiei.

Vasile Avram a anunţat într-o conferinţă de presă că în cazul în care conducerea FRF nu va soluţiona doleanţele sale se va adresa UEFA şi instituţiilor din România:

„Mi-aş fi dorit o competiţie reală, bazată pe programe şi strategii şi nu pe cumetrii şi alianţe. Am vrut să mă asigur că nimeni nu va transforma aceste alegeri într-o mascaradă. Voi depune o sesizare la FRF, care îi va ajuta pe toţi candidaţii.

În cazul în care FRF nu va lua măsurile pe care le solicit, voi continua demersurile pentru corecta organizare a alegerilor şi voi sesiza organele internaţionale şi instituţiile abilitate.

Să nu uităm că Federaţia Română de Fotbal nu este stat în stat. Sunt convins că UEFA monitorizează orice acţiune de acest gen. Îi aduc aminte că anul trecut au fost alegeri în Maroc şi pentru că au fost influenţate de către politic UEFA şi FIFA au anulat acele alegeri”.

Preşedintele AMF Bucureşti acuză conducerea actuală a FRF că îl susţine în campania pentru alegeri pe fostul internaţional Gherghe Popescu. Avram consideră că votul liber exprimat trebuie să fie acordat exclusiv pe baza programelor şi prestaţiei proprii a candidaţilor implicaţi în campanie.

Avram a precizat că prin susţinerea publică pe care şi-a manifestat-o faţă de Popescu, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a creat imaginea publică a „desemnării unui succesor” şi a inutilităţii procesului electoral.

De asemenea, fostul preşedinte al CCA a acuzat faptul că se folosesc logistica şi personalul federaţiei pentru a face campanie fostului jucător Gheorghe Popescu, solicitând conducerii FRF să înceteze orice acţiune de sprijinire publică a acestuia.

Sursa: DigiSport