Steaua are șanse mici să mai ajungă în primăvara europeană

88
Alin Tosca(D) de la Steaua incearca sa-si deposteze adversarul joi 20 Octombrie 2016, intr-o partida de Europa League pe care bucurestenii au sustinut-o pe Arena Nationala, impotriva fotbalistilor de la FC Zurich(echipament alb). ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO

Steaua a fost la un pas să reușească o victorie importantă în grupa L a Europa League, contra lui Zurich, pe teren propriu. Roș-albaștrii au condus până în minutul 86, însă au fost egalați pe final de Kone. Calificarea în primăvara europeană e o misiune mult mai dificilă în acest moment.

La aproape patru ani distanţă de când o elimina pe Ajax şi juca de la egal la egal cu Chelsea, în primăvara europeană, Steaua visa din nou la o calificare. Cu 4 puncte acumulate, roş-albaştrii ar fi avut motive întemeiate să spere, însă golul marcat de elveţieni pe final schimbă fundamental calculele.

Astfel, echipa lui Reghecampf e în acest moment ultima din grupă, cu doar două puncte strânse în trei etape. Una dintre puţinele variante pentru ca Adi Popa&Co să mai spere că ies din grupă e legată de meciul retur cu Zurich: cu o victorie pe tărâm elveţian, Steaua ar putea reintra în calcule. Ar acumula astfel 5 puncte şi ar putea urca pe locul secund, în condiţiile în care Villarreal e de aşteptat să învingă, pe teren propriu, pe Osmanlispor.

Chiar şi aşa, totul va depinde de meciul cu turcii lui Rusescu. E greu de crezut că Steaua poate spera să ia punct din Spania, cu „submarinul galben”, astfel că disputa cu Osmanlispor trebuie câştigată. Formaţia lui Reghecampf ar acumula astfel 8 puncte şi, aproape sigur, nu ar depinde de jocul rezultatelor.

*În caz de egalitate de puncte, primul criteriu e reprezentat de meciurile directe.

111 victorii în 299 de meciuri are Steaua în cupele europene

DigiSport

Foto:ProSport