Start bun pentru Naţionala U21 la Campionatul European! Adrian Mutu: „Nu am venit aici în vacanță, am venit să punem probleme oricui”

Naţionala de fotbal Under21 a României a scos un egal preţios în faţa Olandei, în primul meci de la Campionatul European din Ungaria şi Slovenia. Jocul disputat în compania puternicei selecţionate olandeze a început rău pentru tricolori. România a avut o primă ocazie prin Moruţan în minutul 4, dar de marcat au marcat batavii:  în minutul 16, Schurs şi-a adus echipa în avantaj, învingându-l pe goalkeeperul Vlad cu o lovitură de cap. România a trecut însă repede peste acest şoc şi a ripostat patru minute mai târziu, prin golul spectaculos reuşit de Andrei Ciobanu direct din lovitură liberă. 1-1 a fost scorul cu care s-a intrat în pauză, iar partea a doua a jocului a consemnat o evoluţie din ce în ce mai bună a tinerilor tricolori, care s-au apărat exact şi au contraatacat periculos. Cele mai mari şanse de gol au aparţinut României. În minutul 66, Alex Pașcanu a avut şansa golului victoriei, dar portarul olandezilor a respins in extremis. Pe final de meci, Andrei Ciobanu a fost foarte aproape de o dublă, dar goalkeeperul Scherpen s-a remarcat încă o dată, boxând peste transversală. S-a încheiat 1-1, rezultat echitabil, având în vedere aspectul general al jocului, cu o dominare teritorială a olandezilor şi ocazii mai clare de partea tricolorilor. La final, selecţionerul Adi Mutu şi-a felicitat elevii pentru dăruire:

„Sper ca băieții să aibă încredere 100% în valoarea lor. Eu am crezut încă de la început în valoarea și în dorința lor de afirmare. Nu am venit aici în vacanță, am venit să punem probleme oricui, chiar dacă suntem cotați cu șansa a treia, niciun meci nu e câștigat dinainte. Totul se decide pe teren, suntem hotărâți să facem viața grea oricărui adversar pe care-l întâlnim. Cred că meritam trei puncte după numărul ocaziilor. Merită felicitați acești băieți pentru dăruirea de care dau dovadă. Am băieți disciplinați, muncitori, se vede din poziționarea pe care au avut-o astăzi pe teren. Mi-a plăcut foarte mult atitudinea pe care au avut-o, dăruirea de care au dat dovadă și tupeul cu care am atacat în repriza a doua. Pe final, puteam chiar să câștigăm acest meci”, a spus selecţionerul.

Echipele de start:

România: A. Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu, Boboc – Olaru, M. Marin – A. Ciobanu, Moruțan, Mățan – G. Ganea. Rezerve: Aioani, Eșanu, Chindriș, Drăgușin, Vlădoiu, Opruț, Oaidă, Dulca, Itu, Cîmpanu, Oct. Popescu, Ad. Petre. Selecționer: Adrian Mutu.

Olanda: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang, Boadu, P. Kluivert. Rezerve: Bijlow, Paes, Botman, Kadioglu, Doekhi, Gakpo, Malacia, Ekkelenkamp, Geertruida, Brobbey, Harrou, Dilrosun. Selecționer: Erwin van de Looi.

În celălalt meci al grupei, Germania a învins Ungaria cu 3-0. Următoarea partidă a României este programată sâmbătă, 27 martie, contra Ungariei, de la ora 19.00.

foto: facebook Echipa naţională de fotbal a României  

De același autor

Related Articles