Șahtior Donețk, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu, a făcut un pas important spre semifinalele Europa League la fotbal, aseară, grație victoriei cu 2-1 pe terenul formației portugheze Sporting Braga, în prima manșă a sferturilor de finală.

Iaroslav Rakițki (45) și Facundo Ferreyra (75) au marcat pentru vicecampioana Ucrainei, în timp ce Wilson Eduardo (89) a înscris golul gazdelor, menținând vii speranțele în perspectiva returului de la Harkov.

Și deținătoarea trofeului, Sevilla, a luat o opțiune pentru calificarea în penultimul act, învingând cu 2-1 la Bilbao, pe Athletic, în derby-ul spaniol al acestei faze.

Villarreal a trecut cu 2-1 de Sparta Praga, într-un meci în care la oaspeți a jucat în ultima parte (din minutul 73) și atacantul Kehhinde Fatai (ex-Astra Giurgiu).

Arădeanul Ovidiu Hațegan, arbitru delegat la EURO 2016, a condus la centru meciul dintre Villarreal și Sparta Praga. Hațegan a fost ajutat de brigada alături de care va merge la EURO: arbitrii asistenți Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, arbitrii adiționali Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu și arbitrul de rezervă Radu Ghinguleac.

Derby-ul sferturilor de finală, dintre fosta și actuala echipă a antrenorului Jurgen Klopp, Borussia Dortmund, respectiv Liverpool, s-a încheiat nedecis, 1-1.

Rezultate:

Sporting Braga — Șahtior Donețk 1-2

Villarreal — Sparta Praga 2-1

Athletic Bilbao — Sevilla 1-2

Borussia Dortmund — Liverpool 1-1.

Returul va avea loc pe 14 aprilie.

sursa foto: Stireazilei.com