Ne-am luat revanșa. România – Suedia 1-0

Naţionala de fotbal a României a învins formaţia Suediei, calificată la Cupa Mondială 2018, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, într-un meci amical.
Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Dorin Rotariu (57), la doar trei minute de la intrarea sa pe gazon. Jucătorul echipei belgiene Mouscron l-a driblat scurt pe Niklas Hult şi a marcat cu un şut la colţul lung cu stângul, în poarta Suediei, aducând României a doua victorie în tot atâtea partide amicale, după 2-1 cu Israelul, la Netanya.


România și Suedia se reîntâlnesc pentru prima oară după sfertul de finală al Cupei Mondiale din 1994, câștigat de nordici, la penalty-uri.

Chiar și după 24 de ani, suedezii continuă să aibă rezultate mai bune. Spre deosebire de România, Suedia se pregătește pentru Cupa Mondială din vară, după ce a eliminat Italia, în meci de baraj.

Noua arenă din Craiova găzduiește, în premieră, echipa națională, însă gazonul se prezintă într-o stare deplorabilă. Din cauza acestui motiv, cele două echipe nu au efectuat pe arena Ion Oblemenco obișnuitul antrenament oficial.

Sâmbătă, România a învins cu 2-1, la Netanya, reprezentativa Israelului, în timp ce Suedia a pierdut, cu același scor, împotriva naționalei din Chile.

Jocul dintre România și Suedia va începe de la ora 21:30, și va fi transmis, în direct, la Radio România Actualități.

Cele mai citite

Related Articles