Divizionara secundă Ripensia Timişoara a încurcat astăzi socotelile Rapidului, reuşind să scoată un punct preţios la Buftea, într-un meci din etapa a 16-a, prima din 2021. Roş-galbenii timişoreni au scos egalul în minutele de prelungire, după ce giuleştenii conduseseră cu 2-0. Amir Jorza a deschis scorul pe finalul primei reprize, cu un șut frumos din marginea careului, iar Cătălin Hlistei a majorat diferența în minutul 64, dintr-un penalty obţinut de Ursu în fața lui Lalic. Speranţele Ripensiei au renăscut în minutul 75,  când Alexandru Piftor a marcat cu un șut superb de la 25 de metri. Surpriza a venit în prelungirile partidei, când Andrei Macrițchii a marcat cu capul din apropiere, după o lovitură liberă bine executată de Mihai Ene.

Meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, rezultat în urma căruia Rapidul ocupă locul 3 al clasamentului, cu 26 de puncte. Giuleştenii ratează şansa de a urca pe poziţia a doua, care  revine celeilalte formaţii timişorene, ASU Politehnica, cu un total de 27 de puncte. În ceea ce o priveşte pe Ripensia, aceasta ocupă acum locul 15, cu 16 puncte în cont.

În etapa următoare, Ripensia va primi vizita formaţiei FK Csikszereda Miercurea Ciuc. Partida se va disputa sâmbăta viitoare, de la ora 11.00.

foto: facebook Ripensia UVT