Regula privind cele 5 schimbări permise în timpul unui meci se va aplica și în Cupa României

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a hotărât, miercuri, ca regula privind cele 5 schimbări permise în timpul unei partide să se aplice şi în Cupa României, informează site-ul oficial al FRF.

„Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul Executiv al FRF, întrunit azi a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în Cupa României să poată efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca 8 dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional. Aceleaşi reguli se vor aplica şi la barajul de menţinere/promovare în Liga I”, se arată pe site-ul citat.

O decizie similară a fost luată şi pentru competiţiile Liga I şi Liga II-a în Comitetul de Urgenţă al FRF din 21 mai, hotărâre care a fost validată miercuri în şedinţa Comitetului Executiv.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

De asemenea, pentru Liga a II-a, cartonaşele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate. În situaţia jucătorilor care au acumulat până acum 4, 7, 9 sau mai multe cartonaşe galbene, aceştia vor avea drept de joc în prima etapă din play-off, dar sancţiunea financiară nu se va anula. Referitor la suspendările survenite în urma cartonaşelor roşii, acestea nu se vor ridica. În plus, în play-off-ul Ligii a II-a, jucătorii vor fi suspendaţi la fiecare două cartonaşe galbene încasate, scrie Agerpres.

sursa foto: Agerpres