Pandurii Tg Jiu - Dnepr 0-1Pandurii Tg. Jiu a fost învinsă de Dnepr Dnepropetrovsk cu 1-0 (1-0), joi seara, 19 septembrie, pe Cluj Arena, în meciul de debut al gorjenilor în grupa E a competiţiei de fotbal Europa League. Formaţia ucraineană s-a impus prin golul marcat de Ruslan Rotan (38), în urma unui corner.

Dnepr a deţinut iniţiativa din startul jocului şi şi-a creat prima ocazie prin brazilianul Matheus (8), care a reluat cu capul spre colţul lung, dar balonul a ratat ţinta. Gorjenii au evoluat destul de timid, iar situaţiile periculoase au fost destul de rare. Breeveld a tras mult peste poartă (8) din poziţie favorabilă, iar Buleică (17) a ratat şi el ţinta, cu un voleu. Oaspeţii au beneficiat de o sumedenie de faze fixe din preajma porţii lui Stanca, dar goalkeeper-ul vicecampioanei României a reuşit să reţină în doi timpi reluarea lui Zozulia (16), însă a fost învins de Rotan (38), după un corner bătut de Konoplianka: 0-1. De remarcat că Rotan nu ar mai fi trebuit să fie pe teren, după ce arbitrul l-a iertat de al doilea cartonaş galben în min. 34, după o intrare cu talpa la Erico. Echipa lui Juande Ramos a avut un forcing de final de primă repriză, însă nu a reuşit să mai marcheze. Matheus, lansat de Zozulia, a trecut de Stanca, dar Unguruşan a respins de pe linia porţii (40), Konoplianka a tras la colţul scurt (41), iar apoi Bruno Gama (44) a şutat pe poartă şi el, ambele baloane fiind reţinute de Stanca.

În partea secundă, Pandurii a evoluat ceva mai bine, însă a făcut-o în continuare crispat, precipitat, în faţa unei echipe care nu a riscat aproape de loc, făcând un joc economicos. Totuşi, Stanca a fost întrebuinţat în min. 61 la şuturile lui Kankava şi Konoplianka. Una dintre cele mai bune faze ale echipei antrenate de Cristian Pustai a fost o contră rapidă purtată de Buleică (72), însă şutul său a trecut pe lângă poartă. Imediat, Matheus (73) a ratat o mare ocazie de a dubla avantajul formaţiei sale. Selezniov a fost şi el aproape de gol (76), dar reluarea sa a fost slabă, fără emoţii pentru Stanca. Relevant pentru felul în care s-a desfăşurat jocul este faptul că primul şut pe poartă al echipei Pandurii a venit în min. 80, dar mingea expediată de Ciucur nu i-a pus nicio problemă lui Boiko. Adrovic (86) a ratat o ocazie excelentă de a aduce un punct gorjenilor, însă a fost blocat în ultimă instanţă. Până la final, Zozulia (87) şi Selezniov (90+3) au trecut din nou pe lângă. Dnepr câştigând meritat, în ciuda faptului că gorjenii au forţat egalarea până la ultimul fluier.

La Pandurii nu a jucat atacantul lituanian Deyvidas Matulevicius, accidentat, iar muntenegreanul Adrovic a încercat să îl suplinească fără prea mare succes. Fundaşul român Alexandru Vlad, transferat vara aceasta de ucraineni de la Pandurii, a fost integralist şi a evoluat foarte bine.

În urma acestui rezultat, rezultatele dintre echipele româneşti şi ucrainene în cupele europene este perfect egal, 7 victorii fiecare şi 7 egaluri (echipele ucrainene au câştigat ultimele cinci dueluri).

Echipa lui Pustai va juca următorul meci pe 3 octombrie, în deplasare, cu Pacos de Ferreira.

Cluj-Napoca, ”Cluj Arena”: 6.000 spectatori

Au evoluat echipele:

Pandurii: 33. Răzvan Stanca – 18. Bogdan Unguruşan (77. Paulinho, 75), 21. Erico Da Silva, 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic – 28. Nicandro Breeveld (22. David Distéfano, 64), 19. Paul Anton – 7. Alin Buleică, 24. Eric de Oliveira, 26. Viorel Nicoară (90. Alexandru Ciucur, 55) – 11. Admir Adrovic. Antrenor: Cristian Pustai.

Rezerve neutilizate: 80. Pedro Mingote – 6. Iulian Mamele, 25. Marian Pleaşcă, 8. Călin Cristea.

Dnepr: 71. Denis Boiko – 44. Artem Fedeţki, 3. Ondrej Mazuch, 14. Evgheni Ceberiaciko, 2. Alexandru Vlad – 20. Bruno Gama (11. Evgheni Selezniov, 46), 29. Ruslan Rotan (căpitan), 6. Jaba Kankava, 10. Evgheni Konoplianka (28. Evgheni Şahov, 85) – 18. Roman Zozulia (7. Denis Kulakov, 88), 99. Matheus. Antrenor: Antrenor: Juande Ramos

Rezerve neutilizate: 16. Jan Lastuvka – 5. Vitali Mandziuk, 17. Ivan Strinic, 4. Serghei Kravcenko.

Arbitru: Sascha Kever; arbitri asistenţi: Raffael Zeder, Devis Dettamanti; arbitri asistenţi adiţionali: Sascha Amhof, Pascal Erlachner; arbitru de rezervă: Charles Helbling (toţi din Elveţia).

Delegat UEFA: Velid Imamovic (Bosnia), observator UEFA pentru arbitri: Matteo Trefoloni (Italia).

Cartonaşe galbene: Erico (12), Unguruşan (15), Rotan (30), Adrovic (71), Ciucur (78), Paulinho (86), Şahov (90+4). Sursa: Agerpres